vrijdag 30 mei 2008

In de wolken

Zonder fiets doorkruisten we Vietnam van zuid naar noord met de toeristenbus. De fiets en de motor waren zeer comfortabel in vergelijking met deze bus. Nochtans hadden we op sommige etapes een slaapbus met echte bedden. Hoewel de beenruimte op aziatische maten voorzien was, konden we er toch comfortabel liggen. Het enige minpuntje was dat we te slapen gelegd werden op het achterste bed van de bus dat dus uit 5 bedden bestond en helaas niet met Aziaten maar wel met breedgeschouderde Russen bemand werd. De hele nacht lang viel er wel een arm of een been op ons en bovendien toetert de chauffeur om de haverklap op alles dat beweegt dus van slapen kwam niet veel terecht.
Kan het nog erger? Jawel we namen ook de trein naar de bergen tegen de grens met China om daar de hoogste berg te gaan beklimmen. Onze beloofde soft-sleeper bleek een dikke houten plank met een rieten matje. Bovendien stonden er tralies voor de venster en was het station ommuurd met prikkeldraad.


Waar zou deze "deportatie" heengaan?
Naar supermooie bergen met rijstterrassen. En raar maar waar we hebben fantastisch geslapen op ons houten plankske. Met een oude jeep, drager Tru (die in een rieten mandje ons eten voor de komende drie dagen meedroeg) en gidse Thuong (op rubberlaarzen want het regende helaas) gingen we naar de ingang van het nationaal park. Door de mist trokken we naar het basiskamp van de berg. Een bergstam runt er een klein cafetje en je kan er slapen in een bamboehutje.


's Nachts is het beginnen onweren en het is eigenlijk niet meer gestopt met regenen. De uitlopers van cycloon Nargis maakten het te gevaarlijk om onze tocht verder te zetten en we keerden dus op onze stappen terug. Jammer maar helaas. We zijn het dan maar zelf in het water gaan zoeken. We bezochten met een echte jacht het wereldwonder Halong Bay. De grotten en rotsformaties die daar uit het water opduiken zijn impressionant en we konden er wel van genieten op het dek van ons bootje.

2 opmerkingen:

Michel & Marina zei

Hello J& K, alles OK?
Het thuisfront wordt ongeduldig, Wendel vraagt regelmatig wanneer jullie terugkomen. Misschien wilt hij pannekoeken komen eten ;-)
Zeg wat is dat daar in Azië sinds jullie daar rondlopen? Die aardbeving was zeker het werk van Kirsten en die "wind"hoos van Jimmy hé.
Tot binnekeut !

pietersan zei

Dag globetrotters,

Op het thuisfront organiseren we op 8 juli een knabbelfeestje voor de clubgenoten. Jullie mogen altijd even langskomen. Eric is nog eens vader geworden. Je ziet, we zitten ondertussen niet stil. Geniet nog van de reis en tot blogs.

Pietersan and the warriors.