dinsdag 27 november 2007

Maleizische fietsers-verzamelaar

Vandaag zijn we op stap gegaan met een Maleizische Indier, David Munusamy Reddie. Hij is een fervent fietser en verzamelt bovendien fietsers van over de hele wereld.
Belgen had hij nog niet in zijn verzameling dus hij was heel opgetogen dat we bij zijn familie (hij heeft 8 kinderen waarvan er nog 3 thuiswonen) wilden logeren.
David en zijn vrouw Kasturi zijn het toppunt van gastvrijheid! Vanmorgen moesten we mee naar de house warming party van David`s broer. Zo`n house warming party begint hier om 6 uur `s morgens en gaat de hele dag door. Maleiziers eten dan ook de hele dag! Vanmorgen aten we vegetarische masala (rijst -gekookt in cocosmelk- met een pikante chili-saus en een gekookt ijtje) in een echt banana leaf bord speciaal voor ons klaargemaakt. Op de housewarming party hadden we een soort spaghetti en zoete koekjes. Een hele ervaring voor onze westerse magen. Met volle maag bezochten we het lokale hospitaal (David had ziekteverlof nodig voor de house warming party:-), een potten-bakkerij, een vissersdorpje en de mangrove-bossen aan de kust. Straks staat het verlovingsfeest van zijn zoon op het programma. We zijn benieuwd.
Voor wie benieuwd is naar David en zijn verzameling fietsers kan een kijkje nemen op:
http://www.bicycletouringmalaysia.com/

Geen opmerkingen: