zaterdag 23 februari 2008

Land van een miljoen olifanten


Laos betekent letterlijk 'land van een miljoen olifanten'. Helaas blijven er vandaag nog slechts een 1500 over. Om het probleem van de Indische olifant in de kijker te brengen organiseerde Elephantasia (www.elefantasia.org) vorig weekeinde hun tweede olifantenfestival. Elke dag begon met een olifantenoptocht waarna je ritjes kon maken op een olifant. Er werd gedemonstreerd hoe olifanten boomstammen transporteren en deze netjes bij mekaar stapelen. Veel moeite hadden ze er niet mee want de zware boomstammen volgen soms door de lucht. Na dit werk kon je ze op commando kopje onder zien gaan in de nabije rivier. Wanneer er 70 olifanten kris kras door mekaar rondlopen moet je wel uitkijken en op tijd opzij gaan om deze kolossen door te laten. Met hun slurf kunnen ze tot 250 kg oprapen maar ook een geldbriefje. Dit laatste werd natuurlijk volop gedemonstreerd en de briefjes verdwenen in de zak van de mahout (olifantenmenner) die vervolgens een lekker stuk suikerriet tevoorschijn toverde om zijn olifant te belonen. We zagen olifanten ook bananenbomen oppeuzelen en sommigen werden 's avonds in de jungle los gelaten. Je zag dan nog wat bamboetakken bewegen maar de olifanten zelf zijn zo goed gekamoefleerd dat ze na enkele meters onzichtbaar worden. Het festival werd afgesloten met een baci-ceremonie waarbij een pas getemde jonge olifant toetreedt tot de mensenwereld.

2 opmerkingen:

Marleen zei

Leuk, leuk, leuk,... we zijn hier stikjaloers op jullie avonturen. Bram gaat veranderen van werk, daar is momenteel ook sprake van te veel avontuur, maar dan niet in de positieve zin van het woord. Hij werkt zijn frustraties volop weg in zijn reason songs. Het gaat dus knallen als jullie terug op je zolderkamertje kruipen.
Ondertussen leer ikzelf het leven van de overwerkte leerkracht kennen. En onze Daan is momenteel geveld door een oorontsteking die zijn twee trommelvliezen heeft doen scheuren. Maar dat komt allemaal wel weer goed.
Geniet daar nog van de olifanten, apen, het vliegen door de bomen, het fietsen,...

Ps: Het is hier koud en het regent!
Groetjes

koenoupi zei

hoi reizigers,
ik heb het al lang door,julie zijn daar een geweldig avontuur aan het beleven.geniet er maar van met volle teugen,dan genieten wij hier van jullie verhalen en foto's.
hier een hele drukke maand we moeten snoepjes met axa reclame erop verdelen onder 4000 krantenwinkels,lekker druk dus
geniet er nog van
groetjes fam Truyers