zaterdag 2 februari 2008

They all love the Pino

De wisselstukken konden niet tot in Pai geraken en we hebben de Pino moeten repatrieren. Eerst hebben we rondgezocht naar de goedkoopste manier om hem tot Chiang Mai te vervoeren maar de prijs was overal hetzelfde: 2000 Bath. Tot er een pick-up bij het guesthouse stopt waar we verbleven en ons gratis wou meenemen omdat hij toch die kant uit moest. De Pino werd netjes op het dak geplaatst en een voorzichtige chaufeur, en die zijn zeldzaam in Thailand, bracht ons tot Chiang Mai.



Nadat we de remmen gemonteerd hadden, konden we niet meer wachten en zijn terug beginnen fietsen. Eerst naar de Gouden driehoek (het drielandenpunt tussen Thailand, Myanmar en Laos) en dan langs de Mekong tot in Chiang Kong waar we de grens over konden naar Laos. Daar was er dat weekeinde een fietshappening en we werden uitgenodigd om mee te rijden in de fietsparade door het dorpje. We zijn dan maar wat langer in Thailand gebleven en na ons tochtje door het dorp wonnen we de 1ste prijs voor mooiste fiets! We zijn samen met de Pino in de nationale pers en op 2 nationale tv-zenders verschenen.


1 opmerking:

Marleen zei

Hey zalige mensjes,

Fijn dat jullie ons regelmatig laten meeproeven van jullie fantastische reis. We krijgen hier allemaal kippenvel bij het zien van de foto's. Ik kijk al uit naar een projectieavond: foto's, hapje, chouffe... gezellige boel.

Bedankt voor het kaartje... en willen jullie, als het even kan, m'n naam eens schrijven in het zand aan de andere kant van de wereld (hihi)?

De Witte vraagt bij elk frietje hoe het met jullie gaat.

Groetjes Marleen en co