zaterdag 2 februari 2008

LAO PDR

Om van Thailand naar Laos te geraken moet je de Mekong rivier over. Men is ooit begonnen met een brug te bouwen maar deze is nog steeds niet af. De enige manier om over te geraken is met een bootje. De Pino heeft geen watervrees en bleef braaf stilzitten terwijl we overgezet werden.



Aan de andere oever is het een andere wereld. De mensen zijn hier duidelijk veel armer maar ook veel oprechter en vriendelijker. We hebben gelogeerd in bergdorpjes waar er 's avonds een generator gebruikt wordt om het dorp van elektriciteit te voorzien. Vanaf half zeven heb je er licht tot een paar uur later de benzine op is en de stroom uitvalt. De dorpbewoners haasten zich dan ook om snel wat tv te kijken bij de enkele bewoners die zo een toestel hebben. Daarna is het bedtijd en wordt het hier zalig rustig.

In de dorpjes langs de weg staan vooral de kindjes, maar ook de pijpende grootmoeders, "Sabaidee" (goeiedag) te roepen en te zwaaien. De kinderen rennen zelfs mee de berg op tot we bergaf gaan en de Pino te snel wordt.

2 opmerkingen:

Reelman zei

Hi Jimmy en Kirsten.
...pijpende grootmoeders?
we nemen aan dat het hier grootmoeders betreft die eem lekker pijpje roken,verder geen commentaar.
En nog een fantastische trip gewenst.
Merci voor t kaartje.

Frank Merel en Simeon

jos wouters zei

Kris en Kirsten,
Jullie leven nog, ik begon me al zorgen te maken. Zo'n maand zonder blognieuws is niet goed voor mijn gemoedsrust.
Maar ik zie dat jullie verder aan het wennen zijn aan aziatisch leven. Jullie zijn al B.T. (beroemde thai)geworden? Geniet ervan. Hier doet het weer zotte sprongen. In begin van de week lentetemperaturen tot 15°c en nu smerige mist en temperaturen net rond 0°C.
Wat hebben jullie gewonnen met die eerste prijs? Een pino-fiets?
groeten Jos